Овој човек запалил 1 милион долари поради прилично бизарна причина

Брус Меконвил долго време ѝ пркоси на судската наредба да ги расчисти своите сметки во врска со состојбата на неговите финансии, што значи дека властите не се во можност да сфатат што должи за алиментација и пари за издржување на поранешната партнерка.

Како резултат на тоа Брус не ѝ платил ништо на својата сопруга.

Тој е исто така обвинет дека ја игнорирал наредбата на Супериорниот суд да му плати на судот 300.000 американски долари како гаранција, а тој ѝ пркоси на натамошната судска наредба која налага да не ги продава неговите имоти.

Брус се појавил со презир на суд и изјавил дека го продал сиот свој имот и сите бизниси и за тоа вкупно повлекол 1.050.000 американски долари во готово преку 25 повлекувања од шест различни банкарски сметки. Тој рече дека има сметки на банкомат за да докаже дека ги повлекол парите, но тој повеќе ги немал тие 1 милион долари.

Тоа го збунило судијата па го прашал каде му се парите. На тоа Брус едноставно одговорил: „Ги запалив“. Тој велел дека ги запалил парите по расправија со неговата ќерка што многу го повредило. Судијата го прашал: „Како уништувањето над еден милион долари го промовира најдобриот интерес на вашето дете?“

Поранешниот сопруг призна дека нема докази за пожарите бидејќи не ги снимал и рече дека немало сведоци на сцените, што довело до тоа судијата да не му верува и го ставил бизнисменот 30 дена во затвор. Откако ќе му завршат тие 30 дена тој ќе треба да ѝ плаќа на поранешната сопруга 2.000 долари на ден, како казна, а посебно исто така ќе треба да плаќа алиментација.