Овој голем мераклија најде решение на проблемот кога се буди ноќе и многу му се пие пиво

Лекот бил пет пива, само треба да ти текне од нив да напрвиш специјална перница.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.