Овој интелигентен млад човек има идеја како да го реши проблемот со поплавите во Венеција и веќе работи на тоа

Дури и најдолгиот пат започнува со 1 чекор, но овој тргнал со велосипед за вежбање и очекува да стигне :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.