Овој човек реши целосно да го промени животот откако преживеал скоро фатален срцев удар и изгледа непрепознатливо

Кога начинот на живот веи тежи почнува да ве влече назад. И, ако немате мускули за да ја влечете тежината, тогаш започнете да ги вежбате. Еве една инспиративна приказна за Блејк Готје, кој изгуби половина од својата тежина откако претрпе срцев удар кој го промени животот и му го сврте за 180 степени на подобро, а постепените промени го направија пример за слабеење.

Блејк Готје имаше лоша диета, доживотен период со депресија и не беше активен

Блејк Готје имаше проблеми со неговата тежина поголемиот дел од својот живот. Лошата исхрана, неактивноста и доживотната битка со депресијата постојано го демнееле. Тој признава дека порано пиел и ги јадел сите свои чувства, одложувајќи ги неопходните промени во неговиот животен стил. Тој изгуби над 70kg  еднаш, но како што започна реновирањето на неговата куќа, тој повторно се врати во неговиот нездрав начин на живот, бидејќи немал кујна и морал постојано да нарачува храна. До точка каде што тој тежел 240kg.

Неговиот живот бил запрен кога доживеал срцев удар

На таква тежина, нешто мораше се случи. Уште во 2018 година доживеа срцев удар. Блејк ја раскажа приказната за тој кобен момент: „Во тоа време шетав по улицата со мојата девојка – која, за моја среќа, беше медицинска сестра – и одеднаш не можев да задишам. Се сеќавам дека посегнав да го фатам ѕидот на една зграда. Следното што го знаев, бев во брза помош. Само што ме вратија откако умрев од срцев удар. Оживеав во амбулантата на пат кон болницата и тоа беше еден повик за будење “.

Додека лежел на операционата маса, Блејк сфатил дека мора да го смени својот животен стил

Во тој момент, Блејк сфати дека мора целосно да го промени својот животен стил. Но, бидејќи претрпе и колатерална штета, имаше неколку големи пречки што требаше да ги помине на неговиот пат. Тој ги скина ACL, MCL и LCL кога падна, па на почетокот не можеше ниту да оди. Кога се опорави од тоа, тој веднаш започна да оди и да се оддалечува од своето минато.

Почна со само одење, и постепено вежбаше

„Штом можев, започнав да одам. Го сменив начинот на јадење и започнав да вежбам. Како што ослабев и видов како се менува моето тело, се повеќе притискав да видам повеќе промени. Почнав да истражувам како работи телото и како реагира на вежбање и почнав да се однесувам како скулптор сам на себе. „Наместо да користите глина, вежбате. За да ги изградите своите делтоиди, направете повеќе притискања со рамената и денес го одржувам истиот менталитет. Јас правам неделни фотографии за напредок и ги споредувам со стари фотографии за да видам што работи и што треба повеќе да се работи. Во моментов работам на дебито како боди-билдер на изложба во Јули “.