Овој човек станува најдобар пријател со секое животно што ќе го сретне, а овие фотографии се доказ за необичните пријателства

Запознајте го човекот наречен „Шепнувач на животни“, фотограф и авантурист кој ја совлада уметноста на правење селфи со егзотични животни. По потекло од Ирска, Алан Диксон патувал низ целиот свет за да фотографира кенгури, камили, морски лавови и што уште не!

Започнал со фотографирање во 2015 година, а денес има колекција смешни фотографии кои го освоија срцето на интернетот. Но, совршеното селфи не е само забава и игри, и може да потрае „од пет минути до три часа“ вели Алан.

Ајде да нурнеме длабоко во чудесниот свет на Алан и животинското царство, каде што секое селфи открива колку навистина имаат заедничко луѓето и животните. Насмевките, изразите на лицето, вистинската радост што не можете да ја лажирате.