Овој двојник на Мајкл Џексон тврди дека немал ниту една операција за да го добие овој изглед

Мајкл Џексон беше кралот на поп музиката и на некој начин сѐ уште е, но овој двојник е дефинитивно „крал на двојниците“ на познатата ѕвезда затоа што тој тврди дека изгледот го постигнал без ниту една пластична операција. 28-годишниот Фабио Фернандез од Грејт Јармут, станал познат по тоа што изгледа точно како ѕвездата. Иако не е единствениот двојник на Џексон најверојатно е единствениот кој нема направено драстични операции за да изгледа така. Кога подобро ќе размислиме и самиот Мајкл Џексон имал направено голем број операции за да изгледа така.

Но, не и Фабио. тој преку употреба на техники за шминкање и контурирање го постигнува изгледот и кога ќе се појави пред луѓето тие мислат дека виделе дух. Фабио е голем обожавател на Џексон и тој одбива да поверува дека е мртов.

„Растејќи, луѓето велеа колку многу личам на него, па решив да продолжам и да го прифатам неговиот изглед. За среќа, повеќето од моите карактеристики се многу слични на МЏ, имам јака линија на вилицата и исти темно кафени очи.“, вели Фабио.

Pic By HotSpot Media – WACKO FOR JACKO – AMAZING MICHAEL JACKSON LOOKALIKE -IN PIC- Fabio Fernandes, 22, of Great Yarmouth, bares an uncanny resemblance to the King of Pop Michael Jackson – A man has been startin’ somethin’ in his hometown of Great Yarmouth – as he is the spit of Michael Jackson. Dressed in a crisp white t-shirt and skinny jeans – complete with a black fedora hat, Fabio Fernandes‚Äô likeness to the King of Pop has left strangers doing double takes and queuing up for selfies. Incredibly, the 22-year-old doppelganger hasn‚Äôt had any surgery to look like the star and instead, uses tape and make up contouring techniques to achieve the singer‚Äôs famous look. Mega fan Fabio, who refuses to believe that Michael Jackson is dead, says: ‚ÄúI love looking like MJ, he is my hero and I adore everything about him. Growing up, people used to say how much I looked like him, so I decided to go on and embrace his look. ‚ÄúLuckily most of my features are very similar to MJ‚Äôs, I have a strong jawline and the same dark brown eyes.‚Ä…..SEE HOTSPOT MEDIA COPY 0121 551 1004