Овој полицаец сигурно добива многу збунувачки погледи бидејќи изгледа идентичко како познатa холивудска ѕвезда

Неодамна официјалната Фејсбук страница на полициската станица во округот Морган во Алабама, САД, сподели фотографија од полицаецот Ерик Филдс. Фотографијата доби големо внимание затоа што Ерик изгледа речиси идентично со познатиот Двејн Џонсон „Карпата“

Фотографијата досега има добиено повеќе од 1.800 лајкови, а коментарите се полни со обожаватели кои ги повлече сличноста пмеѓу мажите, и се чини дека Филдс доби нов прекар: „Двејн Џонсон Полицаецот“.

Филдс, од друга страна, вели дека „се забавува со тоа“, иако тврди дека повеќе личи на друг холивудски актер, Вин Дизел.

„Јас сум нешто помеѓу „Карпата“ и Вин Дизел. Џонсон е малку повисок и потежок од мене “, рече тој.