Овој уметник направи 34 огромни дрвени тролови и тие се застрашувачки и симпатични во исто време

Томас Дамбо е уметник кој користи старо дрво за рециклирање за да содава уметност. Неговите џиновски тролови изгледаат како да се појавиле директно од бајка и во исто време будат различни емоции. Тој ги поттикнува и инспирира луѓето да користат предмети за рециклирање во својата уметност, за да ѝ се помогне на планетата Земја, но и да се изрази креативноста.

Тој неговите скулптури ги прави насекаде низ светот и тие стануваат туристички атракции со молскавична брзина. Најдоле можете да го видите и уметникот зад овие ремек-дела.

Ова е уметникот