Паметно дизајнирана луксузна вила на остров во Грција

Предизвикот кој пред себе го имала архитектката Илијана Керестеци од Атина бил да се изгради куќа на островот, со неверојатен поглед, но да биде заштитена од силните северни ветрови. Токму последниот услов влијаел на одлуката куќата да се вопа во ридот и за да се заштити од ветрот. Резултатот е феноменален.