Парализиран човек чистеше пластика од река со години, но ненадејна популарност му го промени животот

Грижата за нашето опкружување изгледа како невозможна задача, но никогаш не била проблем за Н.С. Рајапапан. И покрај тоа што е парализиран од половината надолу, тој со години ја чистеше реката во неговиот роден град. Фотограф случајно го фотографираше и го објави на Интернет, а тоа ги инспирираше другите луѓе да помогнат во заштитата на нашата планета.

Луѓето фрлаа пластични шишиња кон еден човек во чамец.

Нанду штотуку се откажал од својата инженерска работа и започнал да ја изразува својата страст кон фотографијата. Опремен со само изнајмена камера, тој започнал да бара интересни теми. Еден ден, тој забележал необично сценарио. Видел човек како весла на чамец, собира нешто од реката. Додека мажот во чамецот им се приближувал на другите луѓе крај брегот на реката, тие почнале да фрлаат шишиња близу неговиот чамец. Нанду направил слика од човекот, се распрашал наоколу и ја дознал приказната за човекот.

Г-дин Рајапапан со години собираше пластика.

Човекот во чамецот бил Н.С. Рајапапан. Тој не е во можност да оди уште како мал, но тоа не го спречи да ја заврши својата мисија. Сега, на 69-годишна возраст, тој собира пластика во реката повеќе од 5 години. По долгиот ден собирање пластика, тој го продава товарот во замена за 0,17 долари. „Некој треба да го отстрани отпадот од водата“, изјави тој во едно интервју.

Неговите фотографии беа објавени на Интернет, а луѓето реагираа во воодушевување

Нанду отишол кај Рајапапан и му ја покажал сликата што ја направил. Како одговор, Рајапапан му се насмевнал и во тој момент, Нанду знаел дека фотографијата е неговиот вистински повик. Потоа, Нанду ги поставил сликите што ги направил на социјалните мрежи. Наскоро, луѓето ги забележале сликите, а приказната на Рајапапан дури била земена од локалните вести.

Г-дин Рајапапан доби помош од многу луѓе.

Работата на г. Рајапапан дури беше забележана од индискиот премиер и на Рајапапан му се појави излив на морална поддршка и помош. Оттогаш луѓето му дадоа нов моторен чамец, додека други дури му понудија да му изградат нова куќа. Компанија му подари и моторизирана количка. Сите беа навистина среќни за него.

Нанду и г. Рајапапан остануваат добри пријатели.

Нанду често го посетува Рајапапан за да ги сподели најновите новости и видеа од неговата приказна. Нанду создаде профили на социјалните мрежи за да го оствари својот сон да биде професионален фотограф. Од друга страна, Рајапапан продолжува да собира пластични шишиња користејќи го својот нов брод.