Пасторот го истерува безобразниот демон кој цело време ја „онадел“ жената

Најсмешното е што ова не е пародија, туку снимка од „миса“, на која наивните посетители му веруваат. Типот има илјадници следбеници, не само на „мисите“, туку и на интернет. На Јутуб има над 100.000.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.