Пензионерот и продавачката (виц)

Пензионер влегува во продавница и ѝ вели на продавачката:
– Чедо, ај дај ми три леба!
– Ама дедо, ќе ви се стврдне! – го посоветувала продавачката.
– Навистина ли?! Е па тогаш дај ми шест!