Пензиониран „боксер“ со јаки рефлекси и одлична стабилност

Дедото е убеден дека може да удри во бокс машината, но му падна шеќерот и не издржа докрај. Но, добро е барем што се чувствува млад и силен.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.