Пијаниот реши да се ослесни во ќошот, но во меѓувреме му се приспа

Да речеш пијан е како животно, ќе ги навредиш животните.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.