Пингвините сега можат слободно да се дружат со Белуга китовите, откако го затвориле аквариумот

Аквариумот Шед во Чикаго е затворен поради пандемијата со коронавирусот, но тоа не значи дека забавата треба да запре. Тие решија да го разбудат пријателството помешу пингвините и Белуга китовите.

Така пингвините добија ексклузивна пропусница да се шетаат низ аквариумот и да се дружат со китовите. Од видеата може да се види дека нивното пријателство е чисто и најверојатно најслаткото нешто кое што ќе го видите денес.