Писмо до Дедо Мраз (виц)

„Драг Дедо Мраз,
Лани ти порачав розово Бентли, но ти не ми ја исполни желбата…
Со почит,
Викторија Лоба“

„Драга Викторија,
Треба да ми бидеш благодарна што не му ја исполнив желбата на чичко Коле од Зелениково
Со почит,
Дедо Мраз“