Планинар ни го покажа најубавото зајдисонце на Димев врв, Пелистер

Игор Волчко ни ја покажа природната убавина која овие денови ја нуди Пелистер, поточно Димев врв. Димев врв се наоѓа на 2600 м.н.в. и е во чест на Димитар Илиевски – Мурато, прв македонски алпинист кој го освои Монт Еверест 8848 м.н.в. (1989) и за жал тоа е и местото каде што згасна неговиот живот.

Ова видео и фотографии будат топлина во градите иако зимата и снежната покривка се во главна улога.

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.