„Планината“ крена 501 килограм и успеа да го сруши светскиот рекорд

Хафтур Бјерсон или како што на сите ни е попознат „Планината“ од „Game of Thrones“, во третиот обид крена 501 килограм и со тоа постави нов светски рекорд.

Некако на видеото тоа изгледа многу лесно, а до сега не му успеало на ниту еден човек во историјата на човештвото.