Плашливиот колега и лажната змија, која му ја врзале колегите

Човекот толку испаничи што не забележа дека змијата е лажна. Едноставно гледа дека го следи и си бара начин да се спаси.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.