Плавуша на доктор (виц)

Плавуша оди на доктор и прашува загрижено:
Докторе, ја изедов пицата со се хартијата! Ќе умрам ли?
– Значи, сите ќе умреме, но…
– Сите ли!!? Леле мори мајко, што направив…