Плавуша на испит (виц)

Испит. Професорот поставува праашање по прашање, плавушата молчи.
– Добре, последно прашање, многу лесно, да ви пишам 6-ка да не ве гледам повеќе: Кој ја открил Америка?
Плавушата крева рамења.
– Колумбо! – веќе вреска професорот.
– Колумбо!
Плавушата станува и си тргнува.
Професорот:
– Каде тргнавте, колешке!?
– Помислив дека го викате следниот…