Племе од Индонезија ги има најубавите очи во светот поради ретка генетска мутација

Индонезија е многу посебна земја. Индонезискиот архипелаг се состои од над 17 000 острови. Се смета дека е најголемата островска земја во светот. Таму се зборуваат над 700 различни јазици. И еве што се случува на островот Бутон. Некои тамошни домородци имаат чудна генетска мутација позната како Варденбург синдром, што може да предизвика губење на слухот, а во овој случај заслепувачки, прободувачки, електрични сини очи.

Корхнои Пасарибу, геолог и фотограф, кој потекнува од индонезискиот остров Јава, успеа да ги опфати хипнотичките очи на овие луѓе и да ги сподели на својот Инстаграм. Не е првото племе што некогаш го посетил, но можеби е најуникатното. Колку често гледате луѓе од Пацификот кои имаат очи сини како овие? Шансите да бидете погодени од овој синдром се 1 во 42.000.