Победниците од натпреварот за „улична фотографија“ го отсликуваат животот таков каков што е

„The Independent Photographer“ меѓународна мрежа на ентузијасти и фотографи ги објави победниците на својот натпревар по улична фотографија што се одржа во септември 2020 година. Фото натпреварот имаше за цел да ги прослави и награди фотографите за најдобро опфатениот секојдневен живот на улиците. Погледнете ги 10-те најдобри и на крајот дознајте го победникот.

Суџон Адикари – финалист

Стивен Тејлор – финалист

Пол Кесел – финалист

Лун Као – финалист

Џони Мартинез – Финалист

Џузепе Цирило – Финалист

Александра Авлонитис – финалист

Франческо Џиоа – 3-то место

Митхаил Африге Чоудури – 2-ро место

Мауде Барде – 1-во место