Погледнете како се промени машката убавина во изминатите 120 години

Погрешно е да се верува дека надворешната привлечност за мажот е далеку од главната работа. Посилниот пол отсекогаш сакал да изгледа добро и да се грижи за својот изглед. Тие се дебелееле, слабееле, правеле мускули, растеле мустаќи, ставале гел на косата.

Но, една работа остана непроменета – следење одреден духовен идеал за убавина. Според овие „архивски“ фотографии може да се одреди како изгледал „идеалниот маж“ во последните 120 години.

1900-ти: Мустаќи и култ на силно тело

1910-ти: Декаденција и бледило

1920-ти: Џез и светски манири

1930-ти: Авантуризам и широки раменици

1940-ти: Силен човек и воена униформа

1950-ти: Бунт и Рокабили

1960-ти: Младост и Битлси

1970-ти: Рок и Хипи

1980-тите: Мускули и здравје

1990-ти години: Гранџ и небрежност

2000-ти: Метросексуалноста и бришење на границите

2010 па наваму: Хипстери и интелигенција