Погодете ги 6-те култни книги, шифрирани на сликите

Некои книги оставаат траен впечаток кај читателот, а сликите создадени во нив остануваат во меморијата долго време. Понекогаш е доволно само и да сте слушнале за содржината на книгата за да ви биде јасно кои работи ја претставуваат. Дали можете да погодите за кои дела станува збор?