Полицаецот и банкнотата од 10 долари (виц)

Патролираат двајца цајкани по улица и едниот му вели на другиот:
– Еј гледај, 10 долари на земјата!
Вториот се наведнува, ја зема банкнотата, ја погледнува кратко, пак ја фрла на земјата и вели:
– Фалсификат се!
– Е како ги позна?
– Е па 10 се пишува со една нула, а таму имаше две!