Полицаецот и возачот кој испил 300 грама ракија (виц)

Полицаец запира автомобил и вели:
– Господине, колата ви се движи по цик-цак на патот!
– Да, знам, но јас испив 300 грама ракија…
– Тоа не е причина жена ви да седне зад воланот!