Полицаецот и возачот кој сам си запрел (виц)

Полицаец стои крај патот и гледа доаѓа еден автомобил. На радарот покажува дека автомобилот вози со дозволен брзина, па полицаецот решава да не го запре. Иако не го крева знакот стоп, возилото сепак запира. Возачот излегува, доаѓа пред полицаецот, клекнува и почнува да му ги бакнува рацете. Полицаецот збунет:
– Ама чекајте, зошто?
– Вчера сте ѝ ја зеле возачката на жена ми.