Полицаец-херој спасува бебе кое престанало да дише

Мајката испаничена застана со автомобилот, полицаецот зад неа. Откако вештачкото дишење на бебето не помогна, туку тоа зеде само 1 здив и толку, полицаецот повика брза помош.

Но тогаш сфати дека е попаметно тој со полицискиот автомобил да го однесе најбрзо што може до најблиската болница. Токму оваа постапка му го спаси животот на бебето. За голема среќа, болницата беше многу блиску до местото на настанот.