Полицаецот бркаше крадец на автомобили и со еден потег го онеспособи, но крадецот е упорен

Овој тактички потег е таканаречениот ПИТ маневар, кратенка од англиски за техника за интервенција при извршување.

Крадецот изгуби контрола врз возилото, но не се дава лесно. Инцидентот се случи во градот Гринфилд, Масачусец, САД.