Полицаецот и студентот (виц)

Полицаец запира млад дечко и му ги гледа документите:
– Такааа… Не работиме значи?
– Не работиме.
– Такааааа… државни пари јадеме значи?
– Ги јадеме да.
– Такааа… студенти сме значи?
– Ааа, не! Само јас сум студент.