Полицискиот коњ одбива да оди на работа без омилената чаша чај

Коњот Џек ѝ служи на полицијата во Мерсисајд веќе 15 години и секое утро му почнува со иста рутина. Тој мора да ја испие својата чаша засладен чај.

20-годишниот пастув почнал да го става јазикот во филџанот на неговиот јавач и тогаш на полицајците им текнало и нему да му ставаат чај и да го вклучат во утринската чајанка. Сега Џек не ни помислува да стане од „кревет“ без чај.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.