Политичар и добар човек (виц)

Одат двајца луѓе низ гробишта и читаат на еден надгробен споменик:
„Јован Петровски (1945-1995). Политичар и добар човек.“
Едниот коментира:
– Ајдеее, двајца луѓе во ист гроб погребале.