Понекогаш е потребно некој да не поттикне во животот

Му фалеше малку храброст, а од тука па натаму работите се во негови раце.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.