Поранешниот директор на ЦИА  вели дека бил скептичен во однос на вонземјаните сè додека не видел што се случило со авионот на неговиот пријател на висина од 12.000 метри

Поранешен директор на ЦИА зборуваше за својата нова „отвореност“ кон можноста за живот на вонземјани, раскажувајќи приказна за авион што беше запрен на 12 000 метри височина и рече дека се надева дека човештвото би било „пријателски настроено“ со вонземјаните, доколку тие некогаш остварат контакт.

Џејмс Вулси, кој ја водеше ЦИА во периодот 1993-1995 година, во Петокот разговараше со YouTube каналот- Црниот свод.

79-годишниот Вулси зборуваше за да ја промовира својата нова книга „Операција Змеј“ – во која тој тврди дека Ли Харви Освалд го убил Џон Ф.Кенеди по наредба на Кремлин.

Поранешниот шеф на разузнавањето, кој служеше под раководство на Бил Клинтон, рече дека во последните години слушнал бројни приказни за необјаснети воздушни феномени.

„Со текот на годините се случуваат настани од секаков вид, обично вклучува некаква воздушна рамка како авион“, започна тој.
Вулси рече дека приказните „секогаш ми изгледале прилично далечни“.

Тој продолжи: „Но, имаше еден случај во кој еден мој пријател беше во можност да го запре својот авион на околу 12 000 метри височина и тој не продолжи да функционира како нормален авион.

„Што се случуваше? Не знам“

„Дали некој знае“?

Вулси рече дека изворот е „некој што го почитувам“.

Водителот Џон Гриневалд џуниор истакна дека другите поранешни директори на ЦИА изјавиле дека се отворени за можноста за постоење на вонземјани.

Во Декември, Џон Бренан, директор на ЦИА од 2013-17 година, за еден подкаст изјави дека смета дека е „арогантно“ да веруваме дека сме сами во универзумот.

„Животот се дефинира на многу различни начини“, рече Бренан за време на епизодата на Разговори со Тајлер на 16 Декември.

„Мислам дека е малку дрско и арогантно да веруваме дека нема друга форма на живот никаде во целиот универзум“.

На 19 Март, директорот на националното разузнавање на Доналд Трамп, Џон Ратклиф, рече дека има многу повеќе забелешки отколку што биле јавно познати.
„Има многу повеќе видувања отколку што беа објавени во јавноста“, рече тој.

„Некои од нив се декласифицирани. И кога зборуваме за „видувања“, станува збор за предмети што ги виделе пилотите на морнарицата или военото воздухопловство или биле фатени од сателитски снимки кои се вклучуваат само кога има активности, што е тешко да се објасни.

Аналитичарите со нетрпение го очекуваат претстојниот извештај за необјаснетите воздушни феномени.

На владата во Декември и беше даден рок од 180 дена да открие што знае, што значи дека извештајот треба да излезе пред 1 Јуни.

Извештајот, изработен од Пентагон и разузнавачките агенции, мора да ги идентификува, меѓу другото, и сите закани од неидентификувани воздушни феномени и дали тие можат да им се припишат на вонземни противници.

Овие луѓе пријавија многу интересно однесување со авиони “, продолжи Вулси.

„И можеби е нешто реално што претставува извонредна промена, од некоја неповикана причина“.

„Или, тоа може да биде комплексен сет на она што се случува во светот на сајбер технологијата и така натаму“.

„Не сум скептичен како што бев пред неколку години, благо речено“.

„Нешто се случува што е изненадувачки за низата интелигентни, искусни пилоти и ние само ќе треба да видиме што е тоа“.

На прашањето како би го дефинирал неговиот начин на размислување, Вулси рече: „Отвореност кон нови работи“.

„Подготвеност да ги испитаме“.

„Се надевам дека можеме да бидеме пријателски настроени и да можеме да се справиме со широк спектар на однесување, во смисла на справување со нашите „ближни“ луѓе или други суштества доколку тие постојат“.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.