Поранешното момче не сакало да ја запознае со родителите поради нејзината тежина и таа совршено му се одмазди

Да се сакате себе си и вашето тело е многу важно. Ако не сте задоволни од тоа какви што сте, веројатно треба да промените нешто, за да не дозволите да страда вашето ментално здравје. Токму тоа го стори оваа самохрана мајка од Соединетите држави по име Саманта Роули. Откако дознала дека нејзиното тогашно момче ја чувало во тајност од неговите родители поради нејзината тежина, таа решила да изгуби 90 килограми за да се одмазди. Но, таа вели дека ова не го направила само за него, туку по неколку неуспешни врски сакала да се пронајде себе.

Саманта порано тежела 165 килограми. Таа се обидувала да ја намали тежината на традиционален начин, но откако неколку пати не ѝ успеало таа потрошила 20.000 долари и направила операција на желудникот. На нејзините социјални мрежи, таа споделува дека патувањето било тешко и требало многу да се работи за да се стигне до местото каде што е сега.

„Имам 30 години, живеам во округот Оринџ, Калифорнија. Јас сум самохрана мајка на 11-годишна ќерка. Работам во недвижнини со полно работно време и имам шоу на Инстаграм наречено VSGTea што го создадов со мојот најдобар пријател Бре. Растејќи, секогаш сакав да ги инспирирам луѓето и да го најдам своето „зошто“ и откако ја најдов оваа заедница на луѓе во заедницата за слабеење, навистина го открив своето „зошто“. Обожавам да разговарам со луѓето за хирургија за слабеење и пластична хирургија по операциите и едноставно да помагам при патувањето.“, вели Саманта.

Саманта посочува дека поранешното момче со кое била во врска 2 години никогаш не ја запознало со своите родители, ниту пак пријатели. Тој одеднаш решил да престане да ѝ се јавува и по неколку недели видела дека ставил фотографија со нова девојка. Саманта вели дека ова штетно влијаело на нејзината самодоверба.

Таа сега тежи 72 килограми и вели дека е горда на себе и планира да продолжи да работи на своето тело и дух.