Посветен сопруг постојано ја изненадува сопругата која не може да излезе од болницата

Бременоста на Шона Молер е вистински предизвик за неа и нејзиниот сопруг Боб Конлин. Но, за среќа тие водат во него. Шона е во 29-тата недела од бременоста и поради компликациите ги помина изминатите неколку недели во болница во Чикаго во очекување на раѓањето на нејзиниот прв син.

Исто така, коронавирусот не му дозволува на Боб да ја посети Шона во болница. Сепак, Боб ја поддржува својата сопруга во искористување на сѐ што е во негова можност.

Мажот пронашол начин како да поминува време со својата сопруга. Тој за „носи на состаноци“ под нејзиниот болнички прозорец. „„На 23 март, ѝ пукна воденикот на Шона во 5-тиот месец од бременоста. Таа имаше нешто што се нарекува предвремено рано рушење на мембраните.“ вели Боб.

Во ваков случај бебето има помалку од 1% шанса за да преживее. Но, бебето на Шона и Боб се покажало како вистински борец. Додека Шона лежела дома во кревет деновите се претвориле во недели и на 13 април била примена во болница за да лежи до породувањето.

Боб вели дека кога Шона требала да оди во болница и двајцата плачеле и не знаеле како ќе помине низ сето ова без својот сакан.

На почетокот, парот комуницирал преку FaceTime и Zoom, но тоа не било доволно. Така, Боб започна да ја посетува својата сопруга под нејзиниот прозорец и да ја забавува со знаци, танц и разговор.