Повикале згрижувач на пчели затоа што забележале неколку на тремот, но она што тој го открил ги остави сите без зборови

Дејвид Л. Гловер ја води службата за спасување, отстранување и преместување на пчели-пријателски инсекти во САД, Западен Тенеси, Источен Арканзас и Северен Мисисипи.

Тој ги отстранува пчеларите од домовите и деловните активности околу 200 пати годишно; секоја колонија има околу 40.000 пчели во неа.

Неодамна тој повторно бил повикан да се справи со ваква ситуација. Пред една недела Дејвид вели дека ја отстранил најголемата кошница што некогаш ја видел и за тоа му биле потребни цели 9 часа. Човек по име Стивен го повикал Дејвид во својот дом, затоа што со години слушал како пчелките му зујат во ѕидот. Тој не знаел за колку пчели станува збор, но забележал дека влегуваат од ѕидот на тремот и повикал професионалец да му помогне и нему и на пчелите.

Дејвид на прв поглед проценил дека најверојатно станува збор за кошница од 2,5 метри и се јавил на својата колешка за да ѝ каже дека брзо ќе заврши. Но, како што продолжил да го открива ѕидот сфатил дека гледа во нешто многу поголемо.

Живеалиштето на пчелите се протегало по целата висина на куќата и изнесувало цели 9 метри. Според Дејвид ова е најголемата кошница која тој некогаш ја пронашол и се претпоставува дека пчелите живеат во оваа куќа околу 50 години. За да биде уште понеобично станувало збор за две колонии, затоа што имало две пчели кралици.