Прашања за љубовта во 21 век (виц)

– Мамо, се заљубив.
– Како се вика? Знае ли да готви? Убава ли е? Од добро семејство ли е? Што има завршено? Што работи? Сериозна ли е врската? Зошто не ми кажа до сега? Кога ќе не запознаеш?
– Тато, се заљубив.
– Во жена?
– Да.
– Убаво…