Новинарот Зат Рана, спроведе експеримент практикувајќи го „2-часовното правило“ засновано врз навиките на успешните научници и филозофи и призна дека тоа му дало одлични резултати.

Секоја недела поминувал  2 часа длабоко размислувајќи. Подоцна сподели дека тоа го зајакнало неговиот ум и дека само 2 часа неделно било малата цена која ја платила за толку вредна награда. И, тоа е дефинитивно подобра инвестиција во времето отколку да „висиме“ на социјалните медиуми!