Правнук ги отвори мистериозните кутии постари од 1 век, кои припаѓале на ограбувачи на банки и еве што откри во нив

Правнукот на ограбувачот на банки Џон Бунион Најт решил да ги отвори кутиите кои ги оставил тој пре повеќе од 100 години. Бидејќи Џон бил разбојник правнукот бил љубопитен за тоа што ќе најде во нив. Тој го документирал со фотографии целиот процес за да може целиот свет да го види мистериозното разоткривање на кутиите.

Еве што вели правникот: „Мојот прадедо Џон Бунион Најт (1877-?) најголемиот дел од животот го помина во затворот Левенворт. Семејната приказна вели дека бил ограбувач на банки и последен пат кога неговиот син (мојот дедо) го видел имал еден куп пари на креветот и неколку пиштоли. Тогаш неговата сопруга им кажала на сите во семејството дека Џон починал. Многу години подоцна неговиот син сега има свој млад син (мојот татко) и додека седат дома ѕвони телефонот и му кажуваат дека човекот за кој мислеле дека е мртов со децении бил жив во затворот Левенворт, но има рак во доцната фаза, па тие го пуштаат надвор. Брзо напред до 2019 година. Член од неговата страна на фамилијата почина. Неговата сопруга донесе кутии кои му биле дадени од страна на Џон. Кутиите ги разботил Џон во затвор.“

Во мистериозните кутии освен фотографии од неговиот син и ќерка има и прилично чудни предмети, како тијара и клуч, но и една порцеланса фигура. Семејството не знае што отвара клучот.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.