Пред да влезете во автобусот, мора да ве дезинфицираме! Наредете се еден до друг и мижете!

Возачот на автобус е претпазлив за своето и за здравјето на своите патници.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.