Предизвикот „Како започнав vs. Како оди“ покажува колку може од ништо да се напредува кон многу

Многумина од нас потекнуваат од скромни почетоци. Ние правиме нешто од нас со напорна работа и малку среќа и имаме целосно право да бидеме горди на нашиот успех. Но, важно е да се потсетиме од каде сме. Тоа нè држи на земја и не ни дозволува да земеме ништо здраво за готово.

Неодамнешен тренд на Интернет е посветен токму на тоа. Има луѓе што прават објави „Како започна, наспроти тоа како оди“, споделувајќи фотографии пред и откако ќе успеат. Некои ги откриваат сопствените корени, некои покажуваат од каде ги започнале своите патувања, но сите овие објави се 100% корисни и инспиративни.