Предмети што ќе ве вратат во 90 -тите и ќе ве остават полни со носталгија

Пресвртот на милениумот беше возбудливо време на еволуција во различни аспекти од нашите животи. Во тие години за прв пат имавме мобилен телефон во раце, ги направивме првите пребарувања на интернет, купивме ЦД од нашиот омилен уметник или изнајмувавме филмови за викенд.

Бевме носталгични па затоа собравме неколку слики кои се одраз на тоа каква беше таа ера и колку брзо поминаа повеќе од две децении!

Вака изгледаше собата на секој тинејџер.

Плејлистата на Spotify од 90 -тите (за некои) изгледаше вака.

Радио, касета, ЦД, не ни требаше ништо друго за да слушаме музика во нашите животи.

И ако сакавме да излеземе, нашиот Дискмен секогаш беше тука.

А потоа музиката доби своја апликација благодарение на Стив Џобс

Ваквите списанија (заедно со ТВ) беа наши средства за поврзување со остатокот од светот.

Во минатото, колку беше помал мобилниот телефон, толку беше подобар.

Доволни беа 1,44 MB за да зачувате и преместите многу од нашите датотеки.

Ако некој ја разбира врската помеѓу овие две работи, треба да започне со медицински прегледи секоја година.

„Мајка ми ги најде нашите стари чинии со Херкулес од Мекдоналдс“.

Без интернет, лесно беше да бидеш зависен од оваа изгра со змии.

За да гледаме филмови требаше да имаме ваква касета.

„Се обидов да се облечам како во 2000 година на 39 -годишна возраст!“