Прекрасната и магична страна на светот! 20 фотографии што изгледаат како директно од бајка!

Ако ве прашам на која приказна ве потсетува животот, која би ја одбрале? ‘Војна и мир’? ‘Големиот Гетсби’? Можеби „Судењето“?

Каков и да е вашиот одговор, постојат слики пто може да не убедат дека повеќе е како „Пепелашка“ или „Убавицата и ѕверот“. И има многу, да речеме, живи аргументи.

Затоа ве покануваме да погледнете едни од најмагичните фотографии.

1. Прекрасен влез во цвеќарницата во Брисел.

2. Оваа зимска земја на чудата беше неговиот домен…

3. Поздрав до зората.

4. Мадеира, Португалија.

5. Влез во колибата на вештерки. Иако изгледа така, всушност е црковна врата во Англија.

6. Мон Сен Мишел во Нормандија, Франција.

7. И во шумата одам, да го изгубам умот и да ја најдам мојата душа.

8. Ова е Стентон, мало село од неколку стотици луѓе во Глостершир, Англија.

9. Виолетова. Многу, многу виолетова патека.

10. Тивко место за одмор.

11. Ова е Котон Манор во Котон, Нортемптоншир, Англија.

12. Германија, во близина на Франкфурт на Мајна.„Дроселхоф“ постои од 1727 година.

13. Замокот Тинтагел , средновековно утврдување лоцирано на полуостровот на островот Тинтагел – Северен Корнвол, Англија.

14. Мало засолниште од снегот.

15. Ова се портите на Хотел Вила Ципреси. Ломбардија, Северна Италија.

16. Sleepy Hollow Farm во Вермонт, САД.

17. Голема Чалфилд Манор, Велика Британија

18. Зелените бранови ги миеја жолтите брегови.

19. Предупредување: Не сите јасни патеки се безбедни.’

20. Улиците се празни наутро, затоа што жителите се плашат од она што може да демне во маглата..