Премиерот решил да провери како живеат обичните Македонци (виц)

Заев решил лично да се увери како живеат обичните луѓе и свртел еден случаен број на телефонот. Му се јавува едно мало момче и Заев го прашува:
– Каде е татко ти?
– Отиде на работа со новата кола.
– А мајка ти?
– Отиде на пазар со старата кола.
– А кој е дома?
– Баба, гледа телевизија на новиот телевизор.
– Гледаш ли, момче? За сѐ ова треба да сте ми благодарни мене!
– Бабо, бабо, чиче што мие садови во Швајцарија е на телефон!