Преплашено куче падна во длабока замрзната дупка во Русија, но среќата е на негова страна

Сопствениците го пуштиле Барон, прекрасен Самојед, да се прошета рано наутро во Ижевск, Русија но одеднаш кучето го снемало.

Тие почнале да го бараат и сфатиле дека кутриот Барон паднал во замрзната дупка и не може да излезе. Сепак со упорноста животот на Барон е спасен и тој повторно е среќно кученце.