Прес конференција на Филипче (виц)

Понеделник после Велигден. Прес конференција на министерот за здравство Венко Филипче:
– Почитувани граѓани, дозволете да ви ги соопштам статистиките за вчерашниот ден.
– 30 новозаразени, 2-ца мртви и 1 воскреснал.