Приказна за автомобилот на комшијата во 3 слики

На рускиот остров Сахалин, кој се наоѓа северно од Јапонија натрупа толку многу снег што речиси го покри автомобилот на комшијата.

Бидејќи снегот не престануваше да вее, комшијата реши да излезе надвор и да си го ослободи автомобилот.

Но, снегот паѓаше посилно отколку што комшијата можеше да фрла, па така неговиот автомобил сосема го снема.