Приказната за Малата Сирена продолжува на најнеобичниот можен начин благодарение на овој уметник

Минатата година стрипот на талентираниот украински уметник Енди Иванов стана хит на интернетот. Енди ја нацрта приказната за малата сирена на нов начин и со својата работа уште еднаш докажа дека вистинската љубов надминува сѐ.

Доколку не сте го виделе или не се сеќавате добро на првиот дел, можете да го видите тука.

Разбуди се!

Дојди со мене, ќе ти покажам нешто

Тој сака да ме фати! Да се ​​скриеме на тајно место

Тука ќе бидеме безбедни

Оваа лилјан е мојот живот

Тука сте! Ве фатив!

– Што имаме тука?
– О, не! Ако тој земе цветот, јас ќе умрам …

Не допирај…

…цветот!

Ова е заради мене …

Толку ми е жал љубов

Те молам…

… разбуди се!